Миков: БСП е против въвличане на България във война с Русия

Миков: БСП е против въвличане на България във война с Русия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП е против въвличането на България в организирането на военни действия срещу Русия, заяви председателят на партията Михаил Миков.

На семинар с кметове от левицата лидерът припомни, че още преди Коледа социалистите са внесли законопроект за създаването на постоянна парламентарна комисия за българите в чужбина, но до днес въпросът не е намерил място в дневния ред.

"Аз лично съм имал срещи с българи от Тараклия, Болград", каза Миков.

Левицата е предложила още България да бъде инициатор за хуманитарна помощ. Според Миков като не се премахват съмненията за дислоциране на чужди войски в България, се създава голямо обществено напрежение.

"Ще подкрепим и ще участваме в протестни действия, които да накарат правителството да чуе гласа и настроенията на хората. Призоваваме всички национално отговорни политически партии и правителството да заявят своята позиция по въпроса, както направи БСП", каза лидерът на социалистите. По думите му и нашето правителство има отговорност за търсене на мирно решение на кризата в Украйна, защото ескалацията на конфликта засяга България.

#Украйна #Русия #Михаил Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници