Станишев сравни диалога БСП - АБВ с рапърска песен: Хем си с мен, хем не си

Станишев сравни диалога БСП - АБВ с рапърска песен: Хем си с мен, хем не си
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"БСП влиза активно в ролята си на опозиция", категоричен е бившият председател на червените Сергей Станишев, като добави, че самочувствието в левицата се възстановява.

В сутрешния блок на бТВ в неделя евродепутатът бе категоричен, че правителството на ГЕРБ и "четворната коалиция" е правителство "на статуквото". "Тази коалиция няма нищо ново, в нея няма никаква амбиция", добави той.

"Направете сравнение - при правителство с мандат на БСП - 14 размразени плащания, за социални, за майчински, а сега - при мандат на ГЕРБ няма такива плащания, нито едно", даде пример Сергей Станишев.

Той отвърна на запитване за множеството протести по време на управлението на БСП и подслушванията на протестиращи, Станишев отговори, че не е знаел за такива подслушвания и че протестите са дали воля на гражданския глас, а това е "нещо хубаво" според него.

По негово мнение лявата партия трябва да работи на предстоящите избори предимно за периферията, не толкова за ядрото избиратели на партията. 

По отношение евентуален диалог с АБВ, евродепутатът го сравни с рапърска песен: "Хем с мен си, хем не си, ти не си до мен".

"АБВ реагираха като обслужваща партия на властта, те са изгубили лявата си идентичност. АБВ е една брошка на ревера на г-н Борисов, която претендира, че има нещо общо с лявото. Докато в Германия има ясно разграничаване, Меркел прие едни от ключовите искания на социалдемократите", добави още той.

Другият обсъждан въпрос бе за завръщане дебата за Възродителния процес, при който Станишев призна, че целувката с лидера на ДПС Лютви Местан на Орлов мост е била искрена и не съжалява за нея. 

По отношение избора на Пламен Орешарски за премиер, бившият лидер на БСП заяви, че не съжалява за него и че никога не е целял да седне на премиерския стол. 

Станишев коментира и конфликта в Украйна. "България е пряко заинтересована този конфликт да се разреши с политически средства. Само чрез диалог се постига разрешение, за да има мир", категоричен бе той.

#Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници