Руска биатлонистка на 21 г. умря 700 м преди финала

Руска биатлонистка на 21 г. умря 700 м преди финала
A A+ A++ A

Руска биатлонистка на 21 години умря по време на състезание 700 м преди финала в индивидуалния старт на 15 км от турнира за купата на Русия в Тюмен.

"Всички здравословни показатели у Алина Якимина бяха наред. Това е случай, при който съвършено здрав спортист умира на трасето", побърза да обяви министърът на спорта на руската република Удмуртия Игор Краснов.

Това е втори подобен случай за малко повече от месец. В средата на януари почитателите на тениса в Русия изпаднаха в шок от внезапната смърт по време на тренировки на една от най-красивите тенисистки - Виолета Дегтярева.

В трагичния случай с Якимина организмът й също е бил претоварен в състезание. 700 м преди финала на дистанцията Алина загубила съзнание и паднала на снега. Скоростно била закарана в медицинския център, където се оказало, че сърцето на спортистката е спряло. Въпреки опитите на лекарите да я върнат към живота, тя умряла.

В момента се провежда следствие, което да открие обстоятелствата, довели до смъртта на биатлонистката.

Според “Советский спорт” преди години Якимина имала проблеми със здравето и лежала в болница. Там ѝ била правена специална гимнастика за сърцето и Алина била обявена за излекувана.

Майката на починалата биатлонистка обаче обвини в равнодушие нейните колежки.

“След първия ден тя се обади и се оплака, че е бягала лошо. Завършила 54-а, а искала да попадне в десетката. Останалите са видели, че Алина е паднала на снега. Може ли са да спрат и да ѝ направят изкуствено дишане. Но всеки е мислил за себе си в този момент. Какъв жесток свят, какви жестоки хора”, казва покрусената майка.

#умря #състезание #Тюмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници