Край на спекулациите - Путин се "появи", нареди проверка на бойната готовност

Край на спекулациите - Путин се "появи", нареди проверка на бойната готовност
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия Владимир Путин най-сетне ще сложи край на спецулациите и ще се появи в медийното пространство. Няколко дни поред руският държавен глава нямаше медийни изяви, което доведе доразлични теории къде всъщност е той. 

В крайна сметка Путин сложи край на медийния блокаж. Тази сутрин той е заповядал да бъдат приведени в пълна бойна готовност Северният флот и отделни съединения на Въздушнодесантните войски и Западният военен окръг в рамките на внезапна проверка. Това обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.

В започната днес от 08:00 часа московско време проверка на бойната готовност участват 40 хиляди военни, 3360 единици военна техника, 41 бойни кораби, 15 подводници, 110 самолети и хеликоптери.

По думите на руския министър на отбраната Сергей Шойгу нови заплахи пред сигурността на Русия са принудили страната да повиши боеспособността на армията, предаде РИА Новости. „Нови предизвикателства и заплахи пред военната сигурност изискват въоръжените сили да засилят военния си капацитет“, е казал Шойгу.

В същото време сайтът, който отброява откога руският държавен глава не се е появявал в медийното пространство, продължава да работи. Интернет страницата се казва "Путин Шрьодингер". Отсъствието на Путин се изчислява с точност до секунда. Броячът е показан на фона на балета на Чайковски "Лебедово езеро".

Владимир Путин, който не се беше появявал публично от десетина дни след, което предизвика спекулации за местоположението и здравето му, за по-късно днес има планирана среща с президента на Киргизстан Алмазбек Атамбаев в Санкт Петербург. Кремъл потвърди, че срещата ще се състои по план.

62-годишният Путин последно бе видян на 5 март на пресконференция с италианския премиер Матео Ренци.

Миналата седмица той отмени серия от планирани събития, включително посещение в Казахстан и планираното подписване на договор за съюз с Южна Осетия.

#Владимир Путин #проверка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници