Официално: Трима обвинени за убийството на Немцов

Официално: Трима обвинени за убийството на Немцов
Тамерлан Ескерханов, Шагид Губашев и Бахаев в ареста. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Официални обвинения са повдигнати срещу Рамзан Бахаев, заподозрян за убийството на политика Борис Немцов, обяви източник, запознат със ситуацията, предаде Интерфакс. Източникът уточни, че следствените действия са били проведени още в петък.

Така официални обвинения са отправени срещу трима (Бахаев, Заур Дадаев и Анзор Губашев) от задържаните пет души за убийството. Срещу Шагид Губашев се очаква да бъдат повдигнати обвинения в днешния понеделник (16.03).

Сред арестуваните е и Тамерлан Ескерханов. По-рано петимата обжалваха арестите.

Заур Дадаев е основният заподозрян за убийството на Борис Немцов на 28 февруари, като основен мотив се посочва обида на исляма. Той обаче се е отказал от пълните самопризнания, които беше направил, и обжалва ареста си. Член на Кремълския съвет за човешките права обяви, че Дадаев "вероятно си е признал при изтезания". Андрей Бабушкин допълни, че е видял "множество рани" върху тялото на главния заподозрян за убийството на Немцов по време на посещение в затворническата му килия в Москва. 

Припомняме, че бившият руски вицепремиер и опозиционер Борис Немцов бе застрелян на 28 февруари късно вечерта на Москворецки мост в центъра на руската столица. 

#Борис Немцов #Заур Дадаев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници