20-годишен мъж е задържан за стрелба по полицаи във Фъргюсън

20-годишен мъж е задържан за стрелба по полицаи във Фъргюсън
Джефри Уилямс. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

20-годишният Джефри Уилямс е задържан от американските власти във връзка със стрелбата, при която бяха ранени двама полицаи по време на протест в град Фъргюсън. За пускането му е обявена гаранция от 300 хил. щатски долара.

Според полицията Уилямс е стрелял от движеща се кола по време на протеста. Не е ясно обаче дали негова цел са били именно двамата ранени служители на реда или той е открил огън по друг полицай от събралото се множество. Съществува вероятност и да се е опитал да стреля във въздуха с цел сплашване. Тази версия беше потвърдена и от свещеник, който се е срещнал с Уилямс след ареста му.

Припомняме, че при стрелбата в четвъртък бяха ранени двама полицаи. След като им беше оказана медицинска помощ те бяха изписани от болницата.

Случаят отново разпали напрежението в града, който стана символ на расовия конфликт в САЩ, след като миналата година чернокож младеж беше убит от бял полицай, а впоследствие не бяха повдигнати наказателни обвинения. Това предизвика вълна от протести в страната.

#САЩ #Фъргюсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници