Митов иска финансова подкрепа от ЕС за имигрантите

Митов иска финансова подкрепа от ЕС за имигрантите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България трябва да бъде подпомагана и финансово, за да устои на миграционния натиск. Това е обявил външният министър Даниел Митов на редовното заседание на Съвет „Външни работи", което се проведе в понеделник в Брюксел.

Митов е подчертал необходимостта от финансова помощ за България, както заради засиления миграционен натиск, така и заради бежанците, които вече са у нас. Според него между страните-членки на ЕС е необходима по-голяма синергия на базата на солидарен подход, съобщиха от МВнР.

Сред водещите теми в дневния ред на заседанието е бил проблемът с нарастващия миграционен натиск върху границите на Съюза.

Постигнато е съгласие относно необходимостта от всеобхватен подход и мерки за справяне и управление на засилващите се миграционни потоци в Средиземноморието и по южната сухопътна граница на ЕС, в т.ч. и България.

Подчертана е необходимостта от засилване на сътрудничеството със страните на произход и транзит, както и от изработване на програми за защита, доброволно завръщане и реинтеграция на бежанците по родните им места. Специално внимание е обърнато на нуждата от засилване на подкрепата за най-силно засегнатите от миграционния натиск държави.

 

#Даниел Митов #заседание #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници