Лукарски: Няма рискове за хората след взривовете край Иганово

Лукарски: Няма рискове за хората след взривовете край Иганово
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не съществуват никакви рискове за населението след взривовете в склада за боеприпаси на ВМЗ-Сопот край село Иганово, съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски в ефира на Нова телевизия.

По думите му още от самото начало на инцидента са били взети изключително адекватни мерки. Той обяви, че теоретически има рискове за екипите, които работят на място, защото става дума за бойни взривни вещества. "За населението рискове няма", повтори Лукарски.

Министърът обясни, че се е създала паника сред населението от визуалния ефект на взривовете.

"Става дума за неуправляеми реактивни снаряди, които предизвикат ефект на зарята. И понеже хората са се уплашили и си спомнили за взривовете през 1978 г. и хаотично са започнали да се изнасят. Но сега вече са по къщите си", каза Лукарски.

Той съобщи, че складът е възможно най-отдалеченият от Иганово. По думите му там няма производствена дейност и не работят хора. Има само двама охранители.

Лукарски заяви, че са спазени всички изисквания. По думите му всичко би могло да предизвика пожара. Няма отделяне на отровни газове във въздуха.

След 10 ч. ще бъде възможен оглед в района на Иганово. Там е окръжният прокурор на Пловдив и следователи от Окръжния следствен отдел. Огледите ще се координират и от главния секретар на МВР.

#Божидар Лукарски #взрив #ВМЗ-Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници