НС прие промените в Гражданския процесуален кодекс

НС прие промените в Гражданския процесуален кодекс
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание одобри на първо четене промените в Гражданския процесуален кодекс.

Промените бяха внесени от Цветан Цветанов от ГЕРБ, Валери Симеонов от ПФ, депутата от ДПС Четин Казак, Красимира Ковачка и Стефан Кенов от БДЦ.

„За” гласуваха 119 депутати, 15 „против” и 17 „въздържал се”.

Приетите на първо четене промени в ГПК предвиждат прокурорът да може да започва производства в интерес на държавата, общините или на граждани, ползващи се от особената закрила на закона. Той ще може да встъпи като страна в образувано производство, когато неговото участие е необходимо за защита на имуществени права и законни интереси на държавата, общините или граждани, ползващи се с особена закрила.

След приемането на промените в ГПК вносителят на промените Цветан Цветанов се качи на трибуната и оттегли промените в Наказателно-процесуалния кодекс. Те предвиждаха "в изключителни случаи главният прокурор или определен негов заместник да може да спре финансова операция или сделка с имущество за срок до 48 часа".

Цветанов обяви, че приетите промени в ГПК, след тяхната редакция и окончателно приемане на второ четене, ще бъдат достатъчни, за да изпълнят целите на двете групи промени, които бяха предвидени първоначално. 

#НС #прие #промени #ГПК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници