Кения отвръща на удара - обяви война на терора

Кения отвръща на удара - обяви война на терора
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на Кения отвръща на удара. Властите обявиха война на терористите. Вътрешният министър на страната заяви, цитиран от „Асошиейтед прес", че Кения няма да се преклони пред терористичните заплахи. Изказването на министъра идва ден, след като 147 студенти бяха избити от бойци на свързаната с „Ал Кайда" сомалийска групировка „Ал Шебаб".

„Правителството на Кения няма да се изплаши от терористите, които убиха невинни хора като начин да унижат правителството", заяви Джоузеф Никейсъри пред журналисти пред университетския комплекс в североизточния град Гариса. „Правителството е твърдо решено да отвърне на удара на терористите и аз съм убеден, че ние трябва да спечелим войната срещу нашите врагове", закани се министърът.

В днешния ден в района все още се виждат тела. Екипи събират телата на убитите, а войници проверяват за безопасността на университетския комплекс след дългата битка.

„Нашите сили за сигурност претърсват колежа, за да се убедят, че е безопасно студентите да се върнат за документите си и друга собственост", каза още вътрешният министър. Той подчерта, че университетът е затворен за неопределено време.

Припомняме, че в четвъртък бойци на сомалийската групировка „Ал Шабаб" атакуваха университета и убиха 147 души.

#Кения #Ал Кайда #Гариса #Ал Шабаб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници