Делото за КТБ тръгва на 15 април

Делото за КТБ тръгва на 15 април
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдията от Софийския градски съд Иво Дачев е възобновил делото за несъстоятелността на КТБ. То е насрочено за разглеждане в съдебно заседание на 15 април, съобщиха от съда. Това е първата възможна дата, на която може да се проведе заседанието.

Призовани са "Корпоративна търговска банка" АД чрез назначените временни синдици, БНБ, Фондът за гарантиране на влоговете в банките и Софийската градска прокуратура, както и встъпилите акционери "Бромак" ЕООД и "Бългериан Акуизишън къмпани" .

В определението е посочено, че производството се възобновява служебно или по искане на някоя от страните, след като бъдат отстранени пречките за движението му, като в случаите, в които производството е спряно до разглеждането на друго дело, съдът и сам взима необходимите мерки.

В определението съдия Дачев е посочил, че поради изложените съображения и независимо, че никоя от страните не е поискала производството да бъде възобновено, съдът следва да го направи служебно.

До 15 април страните по делото трябва да заявят отказват ли се от възможността, която Законът за банковата несъстоятелност дава за разглеждане на делото при закрити врата и дават ли изричното си съгласие за разглеждането му в открито съдебно заседание.

#КТБ #Иво Дачев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници