Прегазиха граничен полицай при гонка с трафиканти

Прегазиха граничен полицай при гонка с трафиканти
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Граничен полицай е пострадал при гонка с трафиканти на нелегални имигранти в петък. Това потвърдиха от МВР.

Към 7.00 часа в петък сутрин при обход на района граничен полицейски автопатрул от РДГП - Елхово забелязал край село Сладун два автомобила, в които се качват нелегални мигранти.

Автопатрулът подминал двата автомобила с включени светлинни и звукови сигнали и блокирал третокласния път със служебния автомобил „Ленд Ровър". Униформените се отправили към спрелите автомобили, но в същия момент те потеглили. Едната от колите ударила старши полицай Александър Райков, след което автомобилите се отдалечили в посока към село Сладун, разказват хронологията от органите на реда.

Сигналът за пострадалия униформен веднага е подаден на тел. 112. В резултат на това от Спешна помощ-Свиленград е изпратена линейка. Медиците прегледали пострадалия Райков. По-късно той бил транспортиран в Пловдив. Опасност за живота на граничаря няма, но се е наложила операция на дясната му ръка. Според "Дарик" прегазеният граничен полицай може да остане инвалид, защото лъчевият нерв на ръката му е сериозно засегнат.

Каналджиите изоставили двата автомобила в близост до инцидента.

От полицията уточняват, че по-късно са задържани двама български граждани. За тях имало данни, че са съпричастни към нелегалното превеждане на група нелегални имигранти през държавната граница и транспортирането им във вътрешността на страната.

Задържани са и седем незаконни имигранти, посочват още от полицията.

#полицай #мигранти #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници