Гръцкият участък в "Турски поток" ще се финансира с частен капитал

Гръцкият участък в "Турски поток" ще се финансира с частен капитал
A A+ A++ A

Гръцкият участък в газпровода "Турски поток" ще се финансира с частен капитал. Това бе съобщено след срещата в Москва с руския президент Власимир Путин от премиера Алексис Ципрас.

"От руска страна бе проявен голям интерес за инвестиции в различни отрасли на икономиката", каза представител на гръцкото правителство, пожелал анонимност". Открива се път към строителството на гръцки газопровод, който да започне от гръцко-турската граница, да премине през територията на Гърция и да се насочи към страни от Западна Европа.

Финансирането ще се осъществява на базата на частен капитал. То ще съответства на европейското законодателство и нормите на ЕС. Както се отбелязва в гръцкото правителство, "строителството на газопровода дава голяма изгода, благодарение на ниските цени на газа и неговото търговско използване".

В кабинета считат срещата на гръцкия премиер с президента на Русия за "исторически важна" и бележеща "възстановяването и рестартирането на гръцко-руските отношения".

"Контактите се провеждаха в изключителна, конструктивна атмосфера на  всички равнища и това намери отражение както в споразуменията, така и в направените заявления", каза още представителят на правителството. По думитему "изработва се също така и формула за възможностите за износ на гръцките земеделски продукти за руския пазар чрез съвместни гръцко-руски фирми".

#Москва #Русия #Путин #Владимир Путин #Алексис Ципрас #Ципрас #Турски поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници