Неформална среща ЕС - Южното съседство

Неформална среща ЕС - Южното съседство
A A+ A++ A

На 13 април 2015 г. в Барселона ще се състои неформална среща на министрите на външните работи на държавите-членки на ЕС и страните от Южното съседство. Българската делегация за срещата ще бъде ръководена от заместник-министър Румен Александров.

Срещата е по покана от Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини, комисаря по разширяването и европейската политика на съседство Йоханес Хан, министъра на външните работи на Латвия (ротационен председател на Съвета на ЕС), Едгар Ринкевич, и министъра на външните работи и сътрудничеството на Испания Гарсия-Маргайо.

Поканата е отправена до всички държави-членки на ЕС, както и до Алжир, Египет, Израел, Йордания, Ливан, Мароко, Палестина и Тунис.

Целта на срещата е да се даде възможност на държавите-членки на ЕС и южните партньори да споделят своите възгледи за приоритетите на двустранното сътрудничество с ЕС, както и възможностите за адресиране на някои ключови предизвикателства от общ интерес като въпросите, свързани с миграцията и мобилността, енергетиката, сигурността, борбата с тероризма и др.

#Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници