Лъч надежда: Мъж оцеля почти четири дни под руините на хотел в Катманду

Лъч надежда: Мъж оцеля почти четири дни под руините на хотел в Катманду
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има лъч надежда за още оцелели хора след опустошителното земетресение в Непал. 27-годишен младеж е бил изваден от руините на хотел в Катманду след близо 4 дни. Мъжът е бил спасен от екипи от Франция, съобщава Си Би Си.

След обед Риши Канал се е качил на втория етаж, когато земята се разтресла. Така той се оказал заклещен под руините на рухналия хотел. Той е трябвало да пие собствената си урина, за да оцелее.

"Имах някаква надежда, че ще бъда спасен, но вчера почти се бях предал. Ноктите ми побеляха и устните ми се напукаха ... Бях сигурен, че никой не идва за мен. Бях сигурен, че ще умра," разказва Канал пред Асошиейтед прес докато е в болницата, заобиколен от семейството си.

Стана ясно, че ООН отпуска 15 милиона долара на пострадалия от опустошително земетресение Непал. Парите ще бъдат отпуснати от централния фонд на ООН за реагиране на извънредни ситуации. Целта е възстановителният процес да започне веднага.
В същото време властите в Непал алармират, че броят на загиналите при земетресението вече е 5057 души. Ранените са повече от 10 000 души, а засегнатите от бедствието в страната са 8 млн. души.

В столицата Катманду обаче хората са разгневени. Част то тях се опитват да намерят автобус, за да напуснат града. Непалски части за борба с безредиците се намесиха, за да овладеят положението.

Началникът на отдела за управление на кризите към вътрешното министерство призова "чуждите приятели" на Непал да изпратят храни, палатки и лекарства, както и да представят план за справяне с кризата, защото непалските власти не били способни сами да се справят сами.

Страната се нуждае и от лекари и медицинско оборудване, както и от пари.

#Непал #оцелял #хотел #Катманду

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници