5 причини да ядем репички

5 причини да ядем репички
A A+ A++ A

Червените репички, които все по-често ще срещаме на пазара през този сезон, са добър избор за разнообразяване на салатата, но и за похапване самостоятелно по всяко време. Известни са със своите антибактериални свойства, но и с няколко други важни качества.

Репичките се препоръчват от специалистите не само защото са нискокалорични, но и защото съдържат голямо количество витамини С, В, калий и натрий. Богати са на фибри и имат антиоксидантно действие върху организма.

  • Репичките помагат в очистването на организма: много добри са за стомаха и черния дроб, спомагат също за поддържане на добра реология на кръвта в тялото и повишават количеството кислород в кръвта;
  • Репичките са подходящо средство да се борим със задържането на течности: за тези, които познават последиците от задържането на течности в организма, репичките са решение да намалят неприятните ефекти. Тежест в краката, подуване на пръстите, образуване на целулит са все симптоми при задържане на течности;
  • Репичките спомагат за доброто храносмилане – благодарение на количеството фибри и минерали, спомагат за подобряване транзита при ленив стомах;
  • Репичките се препоръчват при диети за отслабване – те са сред продуктите, които ни помагат да намалим калорийния прием при хранене;
  • И накрая репичките са полезни за кожата! Те имат хидратиращ ефект върху нея. Могат да спомогнат за намаляване на червените петна, появяващи се при чувствителната кожа, и имат антибактериални свойства.

По статия на plurielles.fr

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници