Бунт на затворници в Корфу, искат да линчуват детеубиеца

Бунт на затворници в Корфу, искат да линчуват детеубиеца
A A+ A++ A

Затворници на остров Корфу се разбунтуваха при новината, че българинът Станислав Бакърджиев, който потресе цяла Гърция с убийството на 4-годишната Ани, ще бъде настанен в специална килия при тях с цел защита на живота му. Пандизчиите искат да линчуват убиеца.

Полицията е поискала засилване на охраната, за да не се стигне до саморазправа с детеубиеца, съобщи БНТ.

Станислав се намира в изолирана килия, пригодена преди време специално за Манолис Дурис и останала сред затворниците именно като "килията на Манолис Дурис", съобщи GRReporter..

Във вторник министър Янис Панусис предрече, че много скоро Станислав Бакърджиев ще бъде мъртъв – или ще се самоубие, или ще бъде убит в затвора. „Когато убиеш майка си или детето си по толкова жесток начин, в затвора има нещо като морален кодекс. Със или без кавички, както искате го кажете”, не се въздържа да коментира министърът.

По същото време в Атина разглеждат мярката за неотклонение на Димитрина – майката на зверски убитата Ани. Вече бяха разпитани родителите й – бабата и дядото на Ани, които са се грижели за нея в България.

Димитрина ще отговаря пред властите за това, че е лъгала полицията, а също че не се е грижела добре за дъщеря си. Очаква се, че съдът ще реши да я остави в ареста, за да се потуши общественото напрежение.

Манолис Дурис бе осъден за сексуално малтретиране и убийството на 6-годишния си син, който бе намерен мъртъв на 31 декември 1993. Съдебните власти решиха да го изпратят в същия затвор в Корфу, но по време на трансфера му до острова беше пребит от други затворници-рецидивисти, водени от неписания закон, че “в затворите няма
място за детеубийци”.

Малтретирането на Манолис Дурис продължава и зад решетките по особено жесток начин, а властите са принудени да го местят в различни затвори. За 2 години Дурис сменя 4 пъти затворите. На 24 февруари 1996 Манолис Дурис е намерен мъртъв в килията си в затвора, обесил се сам на кабела на телевизора си.

Затворът на остров Корфу е известен със строгия си режим. Построен е по време на британското управление на острова през 1831-1832 година и архитектурата и устройството му е повлияно от британския Panopticon, създаден от английския политик Джеръми Бентам.


#детеубиец #Гърция #Станислав Бакърджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници