Столичани се натъкнаха на ЕВРОнаходки (СНИМКИ)

Столичани се натъкнаха на ЕВРОнаходки (СНИМКИ)
Част от инициативата "Поезия на стена", снимки: Новините / Цанка Донкова
A A+ A++ A

Мнозина знаят къде е Домът на Европа в София, голяма част са на ясно, че нашата столица е единствената, в която четири религиозни храма се намират един до друг, а много малко хора са чували, че има такова нещо като "Поезията на стената" в столицата ни. Благодарение на инициативата Разходки с ЕВРОнаходки обаче броят на знаещите тези подробности се увеличи.

Голям интерес предизвика инициативата на Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България по случай Денят на Европа. Малки и големи обиколиха 9 ключови места в София, за да научат повече за Европейския съюз и членството на България в него.

Екскурзоводи от Сдружение 365 и представители на Информационното бюро на ЕС у нас разказваха в продължение на два часа на любопитните софиянци повече информация относно ЕС, неговата структура, история, настояще и бъдеще.

Най-запалените „туристи“ получиха и награди, а всички успяха да опитат и парченце ЕВРОшоколад.

Разходките обаче бяха само част от изненадите, на които софиянци и гости на столицата можеха да се порадват по случай Деня на Европа.

Специална изложба бе отворена в Музея на София. Тя включва 30 фотографии от конкурса на ОИЦ - София „Европейски проекти за красива България, ръчно изработени кукли с националните носии на държавите-членки на ЕС и над 40 колажа на тема „Културна идентичност на странните на ЕС“.

#Ден на Европа #находки #Европейски съюз #находки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници