Няма пряка военна заплаха за България от Македония, увери Ненчев

Няма пряка военна заплаха за България от Македония, увери Ненчев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На този етап няма пряка военна заплаха за България заради събитията в Македония. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в монголската столица Улан Батор, предаде БГНЕС.

"По няколко пъти на ден ме информират от служба "Военна информация", но въпреки всичко ние имаме готовност при необходимост да се включим и да окажем пълно съдействие при охраната на българската граница", обяви той.

Военният министър е част от делегацията, водена от президента Росен Плевнелиев при неговото официално посещение в Монголия, което завърши днес и продължава в Южна Корея.

Оказването на съдействие означава включването на гранична полиция и на МВР, добави министърът. Снощи късно разговарях с директора на служба "Военна информация" и се убедих, че в този момент нямаме абсолютно никакво основание за безпокойство, повтори той. Но ако се наложи до часове можем да окажем пълно съдействие.

Във вторник след Съветът по национална сигурност към Министерския съвет вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова увери, че имат план за действие при всички възможни рискове във връзка с напрежението в Македония.

#Македония #Николай Ненчев #военна заплаха #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници