Маринела Петреска за Novinite.bg: Обикновените македонци не искат Груевски

Маринела Петреска за Novinite.bg: Обикновените македонци не искат Груевски
Снимка: tatkovina.blog.bg
A A+ A++ A

Преди събитията в Куманово, където в началото на месеца се проведе зрелищна "антитерористична операция", не вярвах, че правителството на премиера Никола Груевски ще си подаде подаде оставката, но сега се надявам. Това коментира Маринела Петреска, председател на Сдружението за македоно-българско приятелство в Битоля, за Novinite.bg.

"Чакаме най-сетне оставката на Груевски, но не знаем дали това ще се случи. Надявам се днешният протест да успее", заяви Петреска.

Тя смята, че проправителствената демострация, планирана за понеделник, е опит да бъдат залъгани онези, който отказват да видят ситуацията такава, каквато е. Според нея, това е демонстрация, че властта се радва на голяма подкрепа.

"Искат да ни кажат и да покажат: "Вие сте много, но и ние сме много", заяви Маринела Петреска.

Тя вярва, че обикновените хора в Македония, ако бъдат попитани на улицата дали искат Груевски и хората му да си ходят, ще кажат "да".

Опозицията очаква днешния мирен протест да е най-големият в Македония. Хиляди вече са по улиците на Скопие, за да изразят недоволството си срещу сегашните управляващи и да поискат оставката на Никола Груевски.

В същото време македонският премиер каза пред проправителствения телевизионен канал "Сител", че няма намерение да подава оставка.

#Скопие #Македония #Никола Груевски #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници