Журналист иронизира властите: Човечета, шиптари и индианци искаме оставка на Груевски

Журналист иронизира властите: Човечета, шиптари и индианци искаме оставка на Груевски
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Днес се събрахме всички: човечета, шиптари, индианци, за да ви кажем да си отидете, заяви пред протестиращите в Скопие журналистът Огнен Янески.

„Събрахме се за да ти кажем сбогом Никола“, заяви Янески, цитиран от агенция "Фокус".

Коментарът иронизира управляващите, защото в записите, които показа опозицията от подслушвани телефонни разговори се чува бившия вече министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска да нарича гласуващите от Пустец човечета, албанците – шиптари, а членовете на ВМРО-ДПМНЕ и на СДСМ – индианци.

На централния площад пред сградата на правителството в Скопие протестират заедно десетки хиляди македонци и албанци. Те скандират: "убийци" и "Сбогом, Груйо".

Демонстрацията започна с химна на страната и изказване на представител на студентите.

"Искам да кажа - и на правителството и на опозицията: Ние никога няма да бъдем роби. Аз съм 22-годишен и съм осакатен от непрекъснатия преход. Моето поколение постави основите на многонационалното общество. Никога няма да допуснем да има нова война, защото моето поколение вярва в демокрацията, в свободата. И поради тази причина ние сме най-отговорните.

Скъпи политици вие ни отнемате правото да говорим. Ако кажа едно съм от ДПМНЕ, ако кажа друго - СДСМ. Вие винаги сте се опитвали да ни изманипулирате и поради тази причина сме тук. За да ви кажем стига, че не се продаваме за един таблет. Нашата цена е много по-висока. Цената - качествено образование, демокрация и прозрачна система и еднаква справедливост за всички. Ние доказахме как трябва да се бориш за това, в което вярваме.

Ние никога повече няма да търпим правителство на крадци и убийци. Никога повече клептократия. Ние искаме да имаме бъдещето тук, в тази страна, а не на вън, каза още той", заяви 22-годишен студент, цитиран от БГНЕС.

#Македония #Скопие #протест #Груевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници