Ген. Михов: Заев не е сериозна алтернатива на Груевски

Ген. Михов: Заев не е сериозна алтернатива на Груевски
Ген. Михо Михов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никола Груевски се чувства силен и едва ли ще приеме натиск, доколкото знае, че сериозна алтернатива срещу себе си той няма, освен ако поради някакво хрумване или поради характеровите му особености той сам не реши да отиде на нови избори. Това коментира председателят на комисията по отбрана в парламента ген. Михо Михов, който е и бивш посланик в Македония.

"Ако Македония отиде на избори, най-вероятно е партията на Груевски да ги спечели, защото е консолидирана. Най-неприятен възможен сценарий за югозападната ни съседка е появата на външен дестабилизиращ фактор в Македония, заради който да се стигне до гражданска война там. За такъв сценарий България трябва да наблюдава и анализира, защото би носила морална и историческа отговорност, тъй като ѝ предстои да поеме председателството на регионалното сътрудничество", коментира ген. Михов пред БНР.

Той бе категоричен, че не вижда сериозна алтернатива на управлението дори в лицето на Заев. Държавата се намира в сериозна политическа криза, но дестабилизиращ външен натиск само може да я развие, каза политикът, който не вижда кардинални промени в близко бъдеще.

"Албанският фактор в Македония не е за подценяване. Освен политически, той е и бизнес активен елемент в страната", каза бившият ни посланик в Скопие.

Според Михов страната сама трябва да реши вътрешнополитическите си проблеми, а надеждата, че ЕС и НАТО ще оправят ситуацията в Македония е малко пресилена.

#Никола Груевски #Груевски #Зоран Заев #Заев #Михо Михов #Михов #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници