Windows 10 няма да е безплатен за използващите пиратски копия на платформата

Windows 10 няма да е безплатен за използващите пиратски копия на платформата
A A+ A++ A

След като ни оставиха известно време, ако не в заблуда, то поне в неизвестност, Microsoft най-накрая внесоха яснота по отношение на безплатния ъпгрейд до Windows 10. Ако си спомняте, през март се появиха две различни версии за това дали Microsoft ще предостави новата версия на платформата си безплатно и за потребителите, които в момента работят с пиратски копия на Windows. Най-сетне отговорът на този въпрос е ясен и той е "Не".

Информацията се появи в блога на компанията в публикация на Тери Майерсен. Според нея хората, използващи нелицензирани копия на Windows 8.1 или Windows 7, няма да получат безплатно ъпгрейд за Windows 10, но Microsoft работят в момента с партньорите си, производители на хардуер, за да предложат на подобни потребители атрактивни цени, но засега не е ясно какви ще са те.

В случай че компанията не може да удостовери, че Windows е инсталиран и лицензиран коректно и със системата не са извършени някакви действия, върху работната площ ще се появи воден знак със съобщение, че това е Non-Genuine инсталация. За тези системи няма да има безплатен ъпдейт до Windows 10, но все пак Microsoft допълва, че ще продължи да предлага платформата и на тези потребители.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници