Кунева: Да се концентрираме върху корупцията по високите етажи

Кунева: Да се концентрираме върху корупцията по високите етажи
Меглена Кунева Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За четири години Комисията за конфликт на интереси от 1369 образувани производства за конфликт на интереси, установява конфликт в 108, като от тях само 29 са влезли в сила, 48 са отменени, а по 31 нямало окончателно решение. Касае се предимно обаче за незначителни случаи – нарушения от служители в администрацията и общински съветници. Т.е. концентрацията на борбата с корупцията по високите етажи у нас липсва, заяви вицепремиерът Меглена Кунева в предаването Дикoff по Нова телевизия.

Кунева подчерта, че борбата с корупцията се прави с независими хора и институции, на които политиците да гарантират и пазят независимостта. Мерките трябва да разчитат както на ясна стратегия и закон, така на орган на изпълнителната власт – Националнота бюро за предотвратяване на корупцията, което се създава, но и на съдебната власт в битката с корупцията.

"Надявам се преди лятната сесия да се приеме Законът за борбата с корупцията по високите етажи и да заработи Бюрото. Изборът на шеф няма да е лесен процес", каза вицепремиерът.

#Меглена Кунева #Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници