Плавателен съд с над 450 души на борда потъна в река Яндзъ, има жертви

Плавателен съд с над 450 души на борда потъна в река Яндзъ, има жертви
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Плавателен съд с над 450 души на борда е претърпял корабокрушение и е потънал във водите на река Яндзъ.

Председателят на Китайската народна република Си Цзинпин поиска да се проведе мащабна спасителна операция на мястото на корабокрушението на съд с 450 пасажери в река Янцзъ, съобщи китайската телевизия.

Поне един човек е загинал, а засега са спасени около 20 души.

"Необходимо е да се мобилизират всички сили в операцията по търсене и спасяване и да се осигури безопасността на хората", каза председателят на КНР.



Туристическият кораб е плавал от административния център на провинция Цзянсу - Нанкин, за Чунцин (Югозападен Китай). Той е претърпял корабокрушение в района на град Цзянли. По последни данни, разпространени от медиите, на борда му са пътували 458 души.

Според информация, публикувана на сайта на вестник "Хубей жибао" причина за потъването на кораба е станало мощно торнадо. По думите на представител на Управлението по воден транспорт по река Янцзъ, съдът е потънал за две минути, а намиращите се на борда пасажери се готвели за сън.



Дълбочината на реката на мястото е около 15 метра. Корпусът на кораба все още се вижда над водата.

Според вестника, потъналият съд принадлежи на компанията Chongqing Eastern Shipping Corporation.

Капитанът на кораба и старшият механик, които са сред първите спасени, потвърждават тази информация. Според тях корабът е потънал бързо заради силна буря. Лошото време продължава и затруднява работата на спасителните екипи.

По-късно стана ясно, че капитанът на потъналия в река Яндзъ кораб с 460 души на борда и неговият главен инженер са били задържани, предаде агенция Reuters.

#Китай #кораб #корабокрушение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници