Промените във ФИФА няма да окажат влияние на Мондиал 2022 в Катар

Промените във ФИФА няма да окажат влияние на Мондиал 2022 в Катар
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Последните събития във ФИФА "няма да засегнат" подготовката на Катар за спорния Мондиал 2022. Това съобщиха организаторите на турнира.

"Последните събития във ФИФА няма да окажат влияние на нашата подготовка за Световното първенство през 2022 година в Катар". Това се казва в първото си официално изявление на организаторите по повод промените във ФИФА и оставката на дългогодишния президент Сеп Блатер.

В същото време стана ясно, че с най-висока степен на издирване - така наречената червена бюлетина, равносилна на моментален арест, са шестима високопоставени бивши началници от ФИФА и техни бизнес партньори. Това се вижда от официалната страница на Интерпол.



Това са бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър, който живее в Тринидад и Тобаго и вече беше арестуван и пуснат под гаранция там във връзка със скандала, Николас Леос, ексшеф на конфедерацията на Южна Америка, Алехандро Бурсако, Хосе Маргулис, Уго Хинкис и синът му Мариано Хинкис.

Те са издирвани във връзка с разследване на американската прокуратура за пране на пари, корупция и рекет покрай продажбата на телевизионните права на някои от най-големите футболни турнири в Южна и Централна Америка.

#ФИФА #Мондиал #Катар #Интерпол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите