Шефът на НАТО: Ангела Меркел носи на пиене

Шефът на НАТО: Ангела Меркел носи на пиене
Ангела Меркел Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, се възхити на канцлера на Германия Ангела Меркел, че носи на пиене, пише в. "Дейли мейл", цитирайки интевю в датския вестник „Афтенпостен”.

"Ангела никога не става първа от масата, когато се пие", подчерта Столтенберг, имайки предвид колко много обича канцлера бялото вино.

Столтенберг и Меркел са приятели още от времето, когато той беше премиер на Норвегия. Той с умеление си спомни за нощните почерпки в датската столица Копенхаген с госпожа Меркел.

Шефът на НАТО с особено добри чувства си спомня за тяхна солидна почерпка в германския крайбрежен град Щралзунд след среща на върха през 2012 година. 

Доброто здраве и издръжливостта на Ангела Меркел очароват германците, които наричат Меркел "кралица на нощта". Докато нейните колеги и екипът й се прозяват широко и дори подремват в някой ъгъл на заседателните зали на международни срещи, Меркел казва: "Няма да излезем оттук, докато не намерим решение!".

За пета поредна година канцлерът на Германия Ангела Меркел оглави класацията на "Форбс" на най-влиятелните жени в света.

Меркел спечели през декември 2014 г. трети четиригодишен мандат начело на най-динамичната икономика в Европа, като стана жената, която заема от най-дълго време изборен пост в Европейския съюз . Меркел пребори национална рецесия (в Германия) по време на световната икономическа криза и е в центъра на усилията да бъде направен опит да се помогне на Гърция да съживи икономиката си.

#Ангела Меркел #Меркел #Йенс Столтенберг #Столтенберг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници