Бирата не прави бирено коремче

Бирата не прави бирено коремче
A A+ A++ A

Пиенето на бира не е основната причина за „биреното коремче“, въпреки че допринася за общото натрупване на мазнини, установиха учени.

Германски изследователи анализирали теглото и мерките на бедрата и ханша на близо 20 000 души в продължение на четири години. Всеки ден участниците били молени да кажат колко бира са изпили и какво друго са консумирали, предаде БГНЕС.

Консумацията на бира била разделена в няколко категории - от „много малко“ до „обилно количество“. Учените стигнали до извода, че изследването им „не подкрепя общоприетото вярване за последиците от бирата в областта на корема, или т.нар. бирено коремче“. „Консумацията на бира, изглежда, е свързана повече с увеличаване на цялостното количество мазнини в тялото“, отбелязват учените.

Жените били разделени в четири категории - от „никаква бира“ до „умерено пиене на бира“. Мъжете били поставени в пет категории - от „никаква бира“ до „обилна консумация на бира“. За жените умерено количество означавало поне 250 милилитра бира на ден. За мъжете - от 500 до 1000 милилитра на ден. Техните данни се основавали на размера на типичната бутилка бира в Германия.

Учените от Германския институт по човешко хранене в Потсдам, университета Фулда за приложни науки и от университета в Гьотеборг, Швеция, стигнали до извода, че консумацията на бира не води до увеличаване на размера на талията, но е тясно свързана с цялостното натрупване на килограми при мъжете и жените.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите