Как започна срещата на Г-7 в замъка "Елмау"? (СНИМКИ)

Как започна срещата на Г-7 в замъка "Елмау"? (СНИМКИ)
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркер приема президентите на САЩ и Франция Барак Обама и Франсоа Оланд, премиерите на Великобритания Дейвид Камерън, на Япония Шиндзо Абе, на Италия Матео Ренци и на Канада Стивън Харпър на ежегодната среща на върха.

Лидерите на страните от Г-7 се събират днес в замъка "Елмау", германската провинция Бавария. Те ще обсъждат редица теми, като се очаква германският канцлер Ангела Меркел да постави на масата за преговори амбициозни цели за климата.


Очаква се, освен климата, на срещата да се повдигнат и въпросите за тероризма, Украйна, заплахите за здравето на планетата като вече овладяната епидемия от ебола, както и икономическия ръст и редица търговски споразумения, като за всяка една от тях има амбициозни намерения.


В същото време стана ясно, че по време на демонстрациите против срещата на върха около 100 души са били ранени. По време на съботния протест срещу Г-7 (Групата на седемте най-развити индустриални страни в света) са били ранени над сто души. Това съобщи представител на организацията STOPG7, цитиран от РИА Новости.



Според информация на полицията в демонстрацията в германския град Гармиш-Партенкирхен са се включили 3,6 хиляди души, а според самите протестиращи те са били над 7,5 хиляди.

Има заявка и за нов протест днес, като се твърди, че броят на демонстрантите ще достигне 10 000. Недоволството на хората е затова, че седем държави в света се опитват да ръководят останалите и също така, че не намират отговор на най-болезнените въпроси.

Протестът е и срещу планираното подписване на споразумение за свободна търговия със САЩ.

#Г-7 #среща #Германия #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници