Венизелос хвърля оставка като лидер на ПАСОК

Венизелос хвърля оставка като лидер на ПАСОК
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евангелос Венизелос хвърля оставка като лидер на ПАСОК. Той се оттегля от ръководството на гръцката опозиционна социалистическа партия, но остава в политиката, пише "Катимерини".

"Напускам поста председател на ПАСОК, но не се отказвам от политиката, нито от моята отговорност, нито от моята борба за Гърция, каза той на 10 конгрес на партията, основана през 70-те години на миналия век от покойния вече Андреас Папандреу.

Венизелос заяви, че поема цялата отговорност за лошите резултати от парламентарните избори през януари. Той също така смята, че вина за това представяне има и бившият лидер на ПАСОК Георгиос Папандреу, който напусна партия и създаде свое собствено политическо движение.

Венизелос коментира и призивите на правителството към опозицията да се подкрепи споразумението с международните кредитори. Според него преди да се иска подкрепа, ПАСОК трябва да се запознае с него. Венизелос призова Ципрас да се извини на гръцкия народ за лъжите, имайки предвид неизпълнените предизборни обещания на СИРИЗА.

За председателския пост ще спорят двама бивши министри Андреас Ловердос и Фофи Генимата.

#ПАСОК #Гърция #Евангелос Венизелос #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници