Предизборни страсти в САЩ: Тръмп нарече Хилари "жалка"

Предизборни страсти в САЩ: Тръмп нарече Хилари "жалка"
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Предизборните страсти в САЩ се нажежават. Още опри обявяването на кандидатурата си, Доналд Тръмп "захапа" другите участници, а сега директно нарече Хилъри Клинтън "жалка". Повод за изказването му бе изказване на самата Клинтън. Според Тръмп тя го обвинява за убийствата в Чарлстън, Южна Калифорния. Магнатът заяви, че това е „жалка“ атака, а също и свидетелство, че „политиците просто не струват“, съобщава Си Ен Ен.

В 11-секундно видео на своя профил в Instagram, Тръмп, „бомбастичният“ по определението на медията нов състезател в надпреварата за президентския пост на Америка, каза, че Клинтън го е „обвинила за ужасяващата атака в Южна Калифорния“.

В интервю в четвъртък, Клинтън реагира срещу коментарите на Тръмп спрямо мексиканците, и подчерта, че подобна риторика може да „накара хора, които са по-нестабилни да направят нещо“.

Тръмп по-рано обвини мексиканците, които идват в САЩ, че част от тях са „изнасилвачи“. „Всички би трябвало да се противопоставят и да заявят, че това не е приемливо. Нали разбирате, така не се говори в национален дебат“, заяви Клинтън.

#Доналд Тръмп #Хилари Клинтън #избори #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници