Ромите в "Орландовци" благодариха на МВР, че са предотвратили ескалиране на напрежението

Ромите в "Орландовци" благодариха на МВР, че са предотвратили ескалиране на напрежението
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ромите в "Орландовци" благодариха на МВР, че са предотвратили ескалиране на напрежението и са избегнати инциденти през последната седмица. В отворено писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Румяна Бъчварова, шефове и служители на МВР, те посочват, че МВР са реагирали адекватно на ситуацията.

"Благодарение на Вашите адекватни и спешни действия бяха предотвратени множество инциденти и конфликти, които биха възникнали без вашата намеса", пишат от ромската общност в „Орландовци”.

„Благодарение на Вас ние и нашите семейства бяхме спокойни за сигурността си през тези дни. Благодарение на Вас напрежението в района беше потушено и ние и нашите деца можем да продължим да живеем и работим нормално”, продължават с благодарностите си ромите.

Те са категорични, че благодарение на усилията на властите могат да продължат да живеят мирно „като граждани на Република България и Европейския съюз”, допълва Би Ти Ви.

Припомняме, преди седмица в „Орландовци” избухнаха сблъсъци, след като роми пребиха група българи. Жандармерията все още пази махалата от посегателства.

На вчерашния протест ((19 юни), шести по ред, българи и роми се обединиха около идеята, че нещата не може да продължават така и е време за примирие. Българите призоваха ромите в квартала да се подпишат в подписката за възстановяването на осветлението, поставяне на видеонаблюдение, събаряне на незаконните постройки, засиленото полицейско присъствие и проверка на жилищните регистрации на циганите в квартала. Ромите са се съгласили и са се подписали. Подписали са около 1000 души.

#Орландовци #роми #протест #благодарности

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници