МВнР потвърди самоличността на 5-годишно българче загинало в Грац

МВнР потвърди самоличността на 5-годишно българче загинало в Грац
A A+ A++ A

Сред загиналите при вчерашния трагичен инцидент в австрийския град Грац е 5-годишно момче от български произход, потвдърдиха от МвНР. Детето е с австрийско гражданство. Майка му е австрийка, а баща му – българин.

Посолството на България във Виена е във връзка с местните власти и е готово при необходимост да окаже съдействие.

Австрийският град е в траур заради гибелта на трима души, прегазени с джип в събота посред бял ден от обезумял шофьор в центъра на града.

Отслужена бе заупокойна молитва в памет на загиналите с участието на двама католически епископи, православен свещеник, местната управа и стотици граждани.

Освен загиналото българче други 34 души бяха ранени, шестима от тях са в тежко състояние.

Установено е, че извършителят - 26-годишен мъж от босненски произход, е с психическо разстройство. Полицията в Грац изключи всякакви политически, религиозни или екстремистки мотиви за нападението.

В местните медии се коментира необяснимото поведение на извършителя. Първоначално неговият автомобил се движел по улиците на пешеходната зона с твърде висока скорост – около 100-150 км/ч. След като блъсна велосипедист, а после помете група пешеходци, разбеснелият се шофьор изскочи от колата и се нахвърли на минувачите с нож в ръката.


#инцидент #Грац #българче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници