До ноември ще бъдат изработени секторни антикорупционни планове

До ноември  ще бъдат изработени  секторни антикорупционни планове
Меглена Кунева и Христо Иванов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До края на октомври да бъдат изработени секторни антикорупционни планове в сферата на данъчната и митническата организация, здравеопазването, земеделието и управлението на горите, транспорта и енергетиката. Това заяви на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Меглена Кунева.

"Тази мярка е записана като част от одобрения днес от Националния съвет по антикорупционни политики към МС План за изпълнение на мерките по Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията в Република България 2015-2020 г. Министерството на вътрешните работи, което е напреднало с изработката на своя план, ще го представи на Съвета през септември. До края на годината Министерството на правосъдието трябва да представи концепция за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс, които са свързани с борбата с корупцията, е записано още в антикорупционния план", обяви Кунева.

Тя каза също, че ще има дискусия за уреждане на лобистката дейност и може да бъде помислено за специален законопроект.

"Лобизмът е нормална практика в много държави и в европейските институции когато е регулиран и е ясно кой с кого се среща и какви решения взима в резултат на това", коментира тя.

#Меглена Кунева #Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници