Майстор Hombrе учи 15 български графити артисти

Майстор  Hombrе учи 15 български графити артисти
A A+ A++ A

15 млади български графити артисти участваха в първия уъркшоп в рамките на Sprite Graffiti Academy този уикенд. Те изрисуваха стените на столичната Fabrica 126 (бул. „Мария Луиза“ 126, София) заедно със световно известния майстор на графитите Hombre.

Чуждестранният ментор демонстрира на стена различните начини на изобразяване на линии, форми и светлосенки.

„Когато започнах да се занимавам с графити, пътят за научаване на основите на това изкуство беше дълъг и труден, защото тогава нямаше никакви уъркшопове или източници на информация. Днес е лесно да опознаеш графитите. Но изобилието от информация понякога може да бъде объркващо, затова да получиш насоки може да бъде много ефикасен начин да избегнеш отклоненията и да се фокусираш върху посоката, в която си поел.“, коментира Hombre.

Sprite Graffiti Academy  събира на едно място графити артистите в България. От 2015 г. събитието промени своя формат, като вече е с по-голям фокус в подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни. Академията ще включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити артисти, като първият от тях беше германският артист с над 15-годишен опит Hombre.

Hombre е германски графити артист, чиято страст към рисуването и изкуството се насочва към създаване на графити. През 90-те години той започва да инвестира време, средства и енергия в развиване на тази своя страст. Днес той е съсобственик на студио за дизайн “SCOUTS” в Ашафенбург, Германия и работи за клиенти като Disney Германия, Reebok, Casio, Pyromaniac Clothing, Eastpak, O2 и други. Неговото изкуство излиза и извън границите на Германия и достига до Шанхай, Памплона, Белин, Москва, Йерусалим, Ню Йорк и други.

#графити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници