"Смърт за Америка" по случай края на Рамадана

"Смърт за Америка" по случай края на Рамадана
снимка ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Върховният лидер на Иран Али Хаменей заяви, че независимо от постигането на ядрената сделка със световните сили, Техеран няма да промени позицията си спрямо "арогантните" САЩ.

Изказванията му, направени по време на церемония по случай края на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, бяха придружени от възгласи "Смърт за Америка", предаде АФП.

В своето изказване, което се предаваше на живо по държавната телевизия, той заяви също, че споразумението няма да промени по никакъв начин подкрепата на страната за своите съюзници в региона – правителствата на Сирия и Ирак, както и "потиснатите хора" в Йемен, Бахрейн и Палестинската автономия.

Той наблегна също така на това, че сделката между Иран и групата "5+1" - Великобритания, Франция, Русия, САЩ, Китай и Германия, все още не е закон и тепърва ще трябва да бъде внимателно разгледана.

"По отношение на текста, който е бил подготвен, независимо от това дали ще е одобрен или не, те направиха всичко по силите си и трябва да получат възнаграждението си", каза Хаменей по отношение на преговарящия ирански екип.

Върховният лидер на Иран има последната дума по отношение на въпроси, свързани с политиката на страната, включително и за ядрената сделка. 

#Иран #Али Хаменей #Споразумението

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници