Microsoft отчита загуба от 2,1 милиарда долара за тримесечието

Microsoft отчита загуба от 2,1 милиарда долара за тримесечието
A A+ A++ A

Microsoft обяви финансовите си резултати за последното тримесечие на фискалната си година и без изненада те са сериозно повлияни от описването преди дни на 7,6 милиарда долара по сделката с Nokia. Това е причина компанията да анонсира загуба за периода от 2,1 милиарда долара, а като се изключат отписаните средства и свързаните с това разходи печалбата на компанията би била 6,4 милиарда долара при приходи от 22,2 милиарда долара.

Приходите от лицензиране на Windows са намалели с 22%, което се дължи на спряната поддръжка на Windows XP, но за сметка на това линията таблети Surface е донесла със 117% повече приходи или 888 милиона долара. На годишна база продажбите на смартфони са се увеличили с 10% до 8,4 милиона броя, но заради преобладаващите бюджетни телефони приходите от тях са намалели с 68%. За периода са били продадени и 19,4 милиона обикновени телефони, което е спад на годишна база.

С 10% са се увеличили и приходите от Xbox като платформа, а продадените конзоли за тримесечието са били 1,4 милиона при 1,1 милиона преди година. Общите приходи от Xbox са нараснали с 27%. Компанията разкри и, че към потребителите на Office 365 за тримесечието са добавени още 3 милиона, с което стават общо 15,2 милиона. Като цяло Microsoft приключва фискалната 2015 година с печалба от 18,2 милиарда долара при приходи 93,6 милиарда долара.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници