Бойко Борисов посреща Федерика Могерини

Бойко Борисов посреща Федерика Могерини
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне в Министерски съвет с Върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.

Могерини ще бъде гост на годишната среща на министъра на външните работи с посланиците на България, която ще бъде днес и утре в резиденция "Бояна". В официалната церемония за откриването участие ще вземат премиерът Бойко Борисов и външният министър Даниел Митов, съобщиха от правителствената пресслужба.

В първия ден от срещата ще бъдат коментирани въпроси, свързани с предстоящите български председателства на Комитета на министрите на Съвета на Европа (от месец ноември т.г. до месец май 2016 г) и на Съвета на ЕС през 2018 г.

Във фокуса на разговорите ще бъде взаимодействието на българската дипломатическа служба с Европейската служба за външна дейност. Ще бъде разгледано и българското председателство на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/. Вторият ден от форума ще бъде открит с приветствие от президента Росен Плевнелиев.

Акцентите в разговорите на 24 юли са поставени върху взаимодействието на Министерството на външните работи със секторните министерства и ведомства, с които МВнР работи съвместно при осъществяването на външнополитическата дейност. Взаимодействието ще бъде коментирано чрез преглед на приоритетните за страната теми: защита на правата и интересите на българите зад граница и реализиране на външноикономическата политика, туризъм и енергетика.

 

#Бойко Борисов #Федерика Могерини #Могерини #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници