Полицаите излизат на протест със семействата си

Полицаите излизат на протест със семействата си
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаите излизат отново на протест, а този път в него те ще вземат и семействата си. Шествието започва в събота следобед пред храм паметника "Александър Невски". Протестът е под надслов „Съсипвайки нас, убиват вас". Вече 44-ти ден полицаите изразяват своето недоволство, а това ще бъде трети пореден протест-шествие.

Припомняме, че последната инициатива беше шатра пред Народното събрание. Тогава имаше индикации, че диалог между полицаи и ръководството на МВР може да има. Преговорите бяха започнали, но преди пет дни синдикатите ги прекратиха едностранно.

С писмо уведомиха вътрешният министър Румяна Бъчварова, че това не са реални преговори, а "опит ръководството да спечели време като симулира активност без да се постигат реални резултати".

Полицаите имат възражения около пенсионната реформа. Те настояват за 3-годишен гратисен период. Също така проблем за тях е заплащането на извънредния труд, което е по думите им е нищожно. Искат и структурни промени в системата като цяло, но основно в Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

От синдиката са категорични, че продължаването на преговорите при тези условия е безпредметно. Те предлагат старт на обществен дебат по структурата и функциите на МВР, който да постави начало на разработването на програма за реална дългосрочна реформа с хоризонт 2030, около която да се обединят представителите на всички политически партии, за да се прекрати порочната практика на реформиране „на парче“.

„Това превръща МВР в най-дълго реформираното и практически най-нереформирано министерство”, пише още в позицията на синдикатите.

#полицаи #МВР #протест #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници