Намалиха доживотната присъда на Чеци на 19 години

Намалиха доживотната присъда на Чеци на 19 години
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд намали доживотната присъда на Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина на 19 години, съобщи "24 часа".

От съда обясниха, че причината наказанието му бе намалено е, че Чеци бе оправдан по два от елементите на обвинението за съучастие и за особена жестокост. Бе установено, че Чеци не е убил Яна в съучастие с други неустановени лица. Освен това не е извършил престъплението с особена жестокост, а само по особено мъчителен за жертвата начин.

Според Апелативния СГС в доживотната присъда не е посочил доводи и аргументи за "изключителната тежест" на извършеното от Русинов убийство. Освен това Апелативният смята смята, че Градският съд е надценил обществената опасност на личността на Русинов и не е извършил обоснован и задълбочен анализ, дали най-тежкото наказание е удачно. Трябвало да му се даде шанс да се превъзпита.

Яна Кръстева (28 г.), която бе открита мъртва в Борисовата градина през юли 2011 г., била удряна от убиеца си в продължение на 20-30 минути, преди да издъхне. Това сочи съдебномедицинска експертиза, представена от Софийския градски съд. От заключението става ясно, че Яна имала кръвонасядания по главата, тила, челюстта и бедрата, охлузвания по гърба и раменете, както и счупено бедро.

#Софийският апелативен съд #Николай Русинов-Чеци #Яна Кръстева #Чеци #Яна #СГС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници