Първият вицепремиер на Северна Корея се разбунтувал, разстреляха го

Първият вицепремиер на Северна Корея се разбунтувал, разстреляха го
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун (на снимката) разстреля първия си вицепремиер. Чхуе Йон-гон е бил екзекутиран чрез разстрел, след като показал недоволство от политиката на Ким, съобщи южнокорейската информационна агенция Йонхап.

Южнокорейските медии се позовават на анонимен източник за смъртта на 63-годишният Чхуе, бивш специален пратеник за сътрудничество с Южна Корея.

През май Чхуе изразил несъгласие с политиката на ръководството в областта на горското стопанство и не се справял добре с работата си, съобщава Йонхап.

Миналата година той беше назначен за вицепремиер. Работил е по отношенията с Южна Корея през първото десетилетие на XXI век, оглавявайки севернокорейската делегация в комисиите за икономическо сътрудничество от 2003 до 2005 г. През 2004 г. е присъствал на откриването на Кесонската индустриална зона, която е последният останал съвместен проект на КНДР и Южна Корея.

Южнокорейското министерство на националното обединение, което отговаря за връзките с КНДР, съобщи, че Чхуе не е виждан на публично място от около осем месеца.

По данни на южнокорейското разузнаване от 2011 г. са екзекутирани около 70 висши чиновници. Най-нашумелият случай беше екзекуцията на Чан Сон-Тхек, чичо на севернокорейския лидер.

#Северна Корея #Ким Чен-ун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници