Будапеща хвърля няколко хиляди полицаи срещу бежанците

Будапеща хвърля няколко хиляди полицаи срещу бежанците
A A+ A++ A

Унгарското правителство ще изпрати по границата със Сърбия няколко хиляди полицаи, за да спрат бежанския поток към страната.

Това обяви ръководителят на премиерската канцелария Янош Лазар, на когото се позовава агенция Ройтерс.

Според Лазар правителството е решило да засили охраната на границите, защото имигрантите стават все по-агресивни и целеустремени. Той предложи също парламентът да обсъди на специално заседание затягане на наказателния кодекс на страната.

Янош Лазар смята, че незаконното пресичане на границата и повреждане на граничните ограждения трябва да се наказват със затвор до 4 години. Освен това правителството смята да предложи по-сурови наказания за незаконно вкарване на чужденци в страната.

Унгарската армия продължава строежа на ограда по границата с височина 3,5 метра и дължина 177 километра. Съоръжението трябва да бъде готово през ноември.

Унгария затегна правилата за получаване на бежански статут. Времето за разглеждане на молбите бе съкратено, страната спря да разглежда молбите на лица, които са напуснали безопасни трети страни и в тях не са се обърнали за получаване на убежище.

#Унгария #бежанци #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници