Джихади Джон показа лицето си

Джихади Джон показа лицето си
A A+ A++ A

Джихади Джон, който се прочу като главен главорез на терористите от "Ислямска държава", разкри лицето си във видео, за което се твърди, че е направен тайно и е изпратен в София.

За Джихади се знае, че името му е Мохамед Емваси и е роден в Кувет през 1988 г. Заедно с родителите си идва във Великобритания през 1993 г., като семейството се установява в британската столица, пише "Дейли мейл". Смята се, че през 2009 г. е завършил Уестминстърския университет в Лондон със специалност информационни технологии.

Според британските тайни служби Емваси е пристигнал в Сирия през 2013 г. и се е присъединил към терористите от "Ислямска държава", ставайки техен палач.

Той е отговорен за убийството на поне седем заложници, сред които двама британци и трима американци. За последен път той се появи през януари, когато обезглави японския заложник Кенджи Гото.

Бойци от Свободната сирийска армия са се сдобили тайно със записа с продължителност 1:17 минути. След това са го изпратили на един от своите колеги, известен като Абу Рашид, в българската столица София, сочи вестникът. Смята се, че Абу Рашид, родом от сирийския град Алепо, е получил записа по приложението за видеоразговори "Вайбър". По-късно той предал копие на записа на българските служби за борба с тероризма.

"Аз съм Мохамед Емуазие. Ще се върна скоро в Англия с халифа (лидерът на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади). Ние ще убиваме неверниците", казва терористът.

Видеото е заснето с мобилен телефон преди около два месеца в югоизточната част на Сирия. 

#"Ислямска държава" #Джихади Джон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници