Пускат отново превозните средства по бул. "Витоша" и "Цариградско шосе"

Пускат отново превозните средства по бул. "Витоша" и "Цариградско шосе"
A A+ A++ A

След предсрочно приключилия ремонт на релсовия път по булевард "Витоша" в София от днес се възстановява движението на трамвайните мотриси, съобщиха от столичната община. Частично ще бъде пуснато движението и на другите превозни средства по булеварда.

Две седмици по-рано завърши и ремонтът на участъци от булевард "Цариградско шосе", там ще бъдат отворени за движение централните платна, съобщи заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

Приключиха пробите, които пътните лаборатории на агенция "Пътища" прави преди пускането на всеки от етапите на "Цариградско шосе". Имаме положителното заключение от страна на лабораторията, така че ще бъде пуснато движението в централните платна и започва интензивна работа по локалите.

Докато приключи ремонтът на тротоарите в участъка около парка на НДК, пешеходците ще преминават по определени проходи на пътните платна. Тротоарите се ремонтират като част от проекта за обновление на парка. В дните между 10 и 14 септември ще бъде затворен отново участъкът на пътните платна между "Гургулят" и "Скобелев", за да бъде положен износващият пласт асфалт, който в момента не се полага, за да не бъде разрушен от строителната техника, която е в района, поясни Христов.

#движение #"Витоша" #"Цариградско шосе"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници