Погребаха малкия Айлян с братчето и майка му в Сирия

Погребаха малкия Айлян с братчето и майка му в Сирия
A A+ A++ A

Тригодишният Айлян Курди, който се удави заедно с 5-годишното си братче Галип и майка си, беше погребан в родния им сирийски град Кобане, предаде Ройтерс.

Снимката на безжизненото телце на Айлян, изхвърлено на брега край турския курорт Бодрум, обиколи медиите и предизвика гняв и ужас в целия свят.

„Неговото име е Айлян. Той беше на три. Удави се в морето с родителите си и 5-годишното си братче Галип. Те бягаха от насилието и бедността и се опитаха да стигнат до Европа. Те са символ на отчаянието на хиляди хора. Ето така трябваше да лежи в леглото си Айлян тази нощ. В безопасност. На топло. Жив. Нашата Европа не му позволи. Имаме нужда от друга Европа”, пишат потребители.

В Twitter се появиха и снимки на Айлян и братчето му Галип.

„Почивайте в мир, Айлян и Галип Кюрди! Нека вашата жестока и незаслужена смърт предизвика действия, за да бъдат спасени други”, пише потребител в социалната мрежа, цитиран от bTV.

Бащата Абдуллах Курди се сбогува със семейството си. По-рано той изрази надежда, че загубата на семейството му ще накара арабските държави да помогнат на сирийските бежанци.




#Айлян Курди #Кобане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници