Двама гранични полицаи от Калотина са задържани за подкуп

Двама гранични полицаи от Калотина са задържани за подкуп
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама гранични полицаи от Калотина са задържани, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Веско Арсов и Бисер Иванов са привлечени като обвиняеми за подкуп в съучастие. На 1 септември двамата са били на работа като граничен полицейски наряд - автопатрул за охрана на държавната граница. В периода от 20.00 ч. до 24.00 ч. Арсов и Иванов в съизвършителство помежду си са приели 700 лева от български гражданин, който е превозвал трима бежанци.

Подкупът е получен от граничните полицаи, за да не извършат проверка в граничната зона на превозното средство, с което са придвижвани бежанците, както и самите бежанци, да не извършат проверка на вещите, които се превозват с автомобила и да не предприемат мерки за противодействие на правонарушенията в заповядания им за охрана участък на държавната граница.

Двамата обвиняеми са пропуснали автомобила и пътуващите в него по посока на държавната граница в охраняваната от тях гранична зона и не са докладвали за тях в ГПУ "Калотина", посочват от прокуратурата.

Веско Арсов и Бисер Иванов са задържани до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжния съд в София за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

#гранични полицаи #Калотина #автопатрул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници