Тонове взривно вещество заловени на турско-сирйската граница

Тонове взривно вещество заловени на турско-сирйската граница
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Общо 6,5 т. вещество за приготвяне на пластичен експлозив били открити от турските власти за два дни на турско-сирийската граница. В граничния град Килис били арестувани 17 души, заподозряни като членове на Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ).

Полицията открила опасните 6,5 т, след като на 9 юни нейни служители в югоизточната гранична провинция Шанлъурфа спрели и претърсили камион, натоварен с лук в Пекмезлъ, съобщава агенция ''Доган''. Материалът за приготвяне на пластичен експлозив бил намерен скрит в превозното средство сред зеленчуците.

Полицията разпространи само инициалите на шофьора на камиона - Й. К. Според информация от силите на реда материалът е бил обработен от специалисти, преди да бъде натоварен.

При друг инцидент в провинция Мардин на 10 септември били открити 20 т. амониев нитрат. Веществото често се използва за направата на самоделни бомби. Това станало, след като жандармеристи претърсили вила на пътя, свързващ Мардин с провинция Диарбекир. Собственикът на имота казал пред полицията, че не знае нищо за складираните в неговата къща 400 торби с амониев нитрат. Полицията е започнала разследване, за да установи подробностите по случая, съобщи в. „Хюриет“.

Междувременно, 17 души - заподозрени като членове на ИДИЛ, включително двама турски граждани, са били арестувани в Елбейлъ, съобщиха от кабинета на губернатора на Килис в писмено съобщение до медиите. Заподозрените се опитали да преминат нелегално границата и да влязат в Сирия. 

#вещество #Сирия #Турция #граница #Мардин #Диарбекир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници