Цецка Цачева обяви война на доматените канонади на Босия

Цецка Цачева обяви война на доматените канонади на Босия
Николай Колев -Босия Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

 Доматените канонади на Николай Колев – Босия срещу сградата на парламента са пред своя край. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева. 

„За разлика от представителя на българското правосъдие, за мен това не е акт на протест, а е криминално проявено деяние и с удовлетворение споделям, че има досъдебно производство с възможност да приключи в съдебна фаза като наказателно производство срещу главния инициатор на този символичен „протест” и някои негови последователи”, заяви Цачева в студиото на Би Ти Ви.

Поетът носи на всяка от акциите си съдебно решение, според което замерването с развалените зеленчуци е допустим акт на протест.

„Българският парламент вероятно е единственият в ЕС, в който входът, през който минават депутатите, служи и за пешеходна зона. Тъжното е, че едновременно с полицейските служители, които са потърпевши от този вандалски акт, има пострадали и невинни граждани, които отиват на работа”, констатира Цецка Цачева.

Според нея в случая няма значение, че към НС летят домати, а не камъни – поругава се сграда на държавна институция, без значение дали ни харесват хората в нея, или не.

На 9 септември протестиращи нападнаха с домати сградата на Народното събрание. Бяха обстреляни четирима народни представители, сред тях и Валери Симеонов.

Идеята на протеста отново бе на Николай Колев - Босия, който от известно време редовно замеря сградата с домати заради несъгласие с народните представители по различни теми. Към него се присъединиха 10-ината постоянно протестиращи, които са тук от преди парламентарната ваканция.

На въпрос от какво са недоволни, протестиращите отговориха, че протестът е, защото са недоволни от работата на депутатите по принцип.

#Николай Колев #Босия #Цецка Цачева #Цачева #домати #протест #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници