Лъки Чанс изгуби късмета си след удар в скала

Лъки Чанс изгуби късмета си след удар в скала
A A+ A++ A

Популярният изпълнител на рискови скокове и каскади Лъки Чанс загина в Сините планини в Австралия при опит с коронния му номер смъртоносно люшкане, при което човекът е завързан за въже, което е закрепено на връх за скала, и се люлее в едната и в  другата посока.

На 32-годишна възраст Чанс бе един от най-известните катерачи и бейзджъмпъри. На 15 години той напуска училище и става цирков артист. През 2010 г. той нарича опасния си номер с въже "смъртоносното люлеене" и номерът му е заснет при снимките на филма Smitten.

Той често се е спасявал на косъм от смъртта, което го накара преди години да смени името си от Тоби Бенъм на Лъки Чанс, изтъквайки по този начин своя късметлийски профил.

В Сините планини обаче късметът му е изневерил след удар в скала. На спасителите е било нужно време, за да го свалят от въжето. Не успели да му помогнат и парамедиците, пристигнали с медицински хеликоптер. Чанс починал от раните си два часа по-късно.



На същото място през 2011 г. той се отърва на косъм от смъртта, когато парашутът му се увил около крака и не се отворил на 200 метра над земята. По чудо тогава все пак успял да отвори парашута на 10 метра преди удара със земята и да се приземи на крака без драскотина.



В навечерието на смъртта си той е имал запазен билет за Франция, за да замине при жената, която го върна към живота след изпадане в кома при изпълнение на скок от скала.  

Миналата година Лъки Ченс си счупил таза при изпълнение на люшкането с въже. Полицията тогава обяви, че това е изключително опасно занимание.



"Шокиращо е, че хората поемат такива рискове и трябва да бъдат предупреждавани за очевидни опасности. Те не рискуват само своя живот, но и този на хората, чиято работа е да ги спасяват", обяви инспектор Питър Шайнфлуг.



#Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници