Путин ще тръгне сам срещу "Ислямска държава", ако се наложи

Путин ще тръгне сам срещу "Ислямска държава", ако се наложи
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин подготвя едностранни въздушни удари срещу екстремистите от "Ислямска държава" в Сирия, ако САЩ отхвърлят неговото предложение за общи действия, съобщи агенция Блумбърг, цитирана от Ройтерс.

Блумбърг се позовава на "двама души, запознати с въпроса".

Руски дипломатически източник е казал пред Ройтерс вчера, че Москва вижда нарастващи шансове да се постигне международно споразумение за борба срещу тероризма в Сирия и за прекратяване на кризата там, продължаваща вече пета година, предаде БТА.

Според източниците на Блумбърг Путин предпочитал САЩ и техните съюзници да се съгласят да координират действията си срещу ИД с Русия, Иран и сирийската армия. 

Друг източник на Блумбърг пък казал, че предложението на Путин било да се върви паралелно с общи военни действия и с политически преход, невключващ президента Башар Асад, което е ключово искане на САЩ. Според агенцията Путин е изпратил предложението си на САЩ.

Един от източниците обаче казал пред Блумбърг, че Путин бил разочарован от неохотата на американците да отговорят на предложението му и бил готов да действа сам в Сирия, ако е необходимо.


#Владимир Путин #ислямска държава #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници